Social media marketing

Social Media Marketing

Dat social media booming is mag vandaag de dag geen nieuws meer zijn. Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ook gaan steeds meer bedrijven social media inzetten binnen de online marketing strategie. Social media bieden bedrijven de unieke kans om rechtstreeks in contact te komen met haar directe doelgroepen, naamsbekendheid te genereren en in contact te komen met zowel bestaande als nieuwe klanten. Actief deelnemen in het social media landschap geeft uw bedrijf een gezicht en maakt u toegankelijker voor (nieuwe) klanten.

Waarom social media? 

Er zijn heel veel redenen op te noemen waarom het inzetten van social media van belang is voor je bedrijf. De belangrijkste redenen zijn: het vergroten van de naamsbekendheid, omzetstijging, concurrenten die ook actief zijn op social media, beïnvloeding van het koopgedrag van klanten, genereren van website traffic, het verbeteren van zoekmachine resultaten en het inzetten van niche marketing.

Als bedrijf kun je er dus niet meer omheen: Social Media. Social Media is dé manier om je bedrijf te profileren naar de buitenwereld. Wil je graag social media inzetten voor het online op de kaart zetten van je bedrijf? Maar ontbreekt het je aan tijd en / of expertise? ICY Communications helpt je graag!


Aanpak

Kickoff met overleg

Ik begin met een kick-off waarin ik een volledige social media strategie opstel voor je bedrijf. We stemmen samen af waar je bedrijf nu staat, waar je naartoe wilt en hoe we dit gaan bereiken. Ik werk graag samen om van jouw social media kanalen een succes te maken en je community uit te bouwen. Het opstellen van een social media strategie bestaat uit de volgende onderdelen:

Beschrijven van de social media marketing doelen

ICY Communications strategie

Doelgroep onderzoek

ICY Communications strategie

Concurrentie analyse

ICY Communications strategie

Social media audit

ICY Communications strategie

Social media accounts aanmaken en / of huidige accounts optimaliseren

ICY Communications strategie

Content kalender maken

ICY Communications strategie

Plan opstellen voor social media advertizing

ICY Communications strategie

Facebook pixel installeren op je website (o.a. retargeting opties, optie om websiteverkeer op Facebook te bereiken)


Social media kanalen waarmee ICY je kan helpen: